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BILL ANALYSIS

Senate Research Center   S.B. 290
By: Lucio

International Relations and Trade
4/28/2003

As Filed

DIGEST AND PURPOSE

There is presently confusion over whether subdivisions are required to be platted with the county
when they are located in counties within 50 miles of an international border, are outside of
municipalities, and all of the lots in the subdivision are 10 acres or larger.  As proposed, S.B. 290
clarifies that a landowner in a county located within 50 miles of an international border is not
required to file a plat with the county on any development when the land is located outside of a
municipality and each of the lots of the subdivision is 10 acres or larger. 

RULEMAKING AUTHORITY

This bill does not expressly grant any additional rulemaking authority to a state officer,
institution, or agency.

SECTION BY SECTION ANALYSIS

SECTION 1.  Amends Section 232.022, Local Government Code, by adding Subsection (d) to
provide that this subchapter does not apply if each of the lots of the subdivision is 10 or more
acres.

SECTION 2.  Effective date:  September 1, 2003.


